Wij zijn een stel wandel liefhebbers die door een Amarant vakantiereis naar Saas Grund in 2003 met elkaar in contact zijn gekomen. Tijdens die reis zijn er veel mooie wandelingen gemaakt die ook erg gezellig waren!
Aan het einde van de vakantie kwam er iemand op het idee om bij thuiskomst in Nederland gewoon met z'n allen door te gaan met wandelen.
En tja, waarom zou je dat niet doen? Ondanks dat Nederland best volgebouwd is in vergelijking met andere landen is er ook in Nederland nog zat mooie natuur te vinden waar je prachtige wandelingen kunt maken!
Zodoende nam weer iemand anders het idee over en begon enthousiast met het organiseren van een wandeling.
Tijdens de eerste wandeling gingen er 11 mensen mee, maar in de loop van de tijd werden er introducés meegenomen, die op hun beurt ook weer introducés meenamen. Zo groeide de oorspronkelijk groep van 11 mensen uit tot een groep van op dit moment bijna 50 wandelaars!
Gelukkig ging dit niet ten koste van de kenmerkende “Schoenmatensfeer”, maar werd dit juist versterkt!
Wellicht dat dit ook komt door de regel dat je eerst zelf een keer als introducé mee moet zijn geweest, voordat je je zelfstandig op mag geven voor een wandeling of een introducé mee mag nemen.
Ondertussen dachten we ook na over een naam voor de wandelclub, want die hadden we nog niet. Wim kwam op het idee van "Schoenmaten" omdat ieder schoenen in zijn/haar eigen maat heeft en we onderhand ook al maatjes geworden zijn. ;-)
Na de eerste wandeling zijn er nog vele wandelingen gevolgd, zoals je bij de verslagen na kunt lezen.
Inmiddels hebben we ook alweer ons 5 jarig jubileum gevierd en blijven we ook de komende tijd vrolijk doorwandelen!

 

 

De Schoenmaten