Schoenmatenwandeling
28 december 2009

 

Op deze mooie winterse dag troffen zes schoenmaatjes en één introducé elkaar op de parkeerplaats bij slot Loevestein. De eerste wandeling van tien minuten bracht hen bij de Taveerne van het slot. In deze middeleeuwse omgeving was koffie en chocolademelk verkrijgbaar uit een automaat.
Helaas bleek de automaat niet in werking te willen treden. Gelukkig was er een vriendelijke jonkvrouwe die met een ander apparaat wilde zorgen voor de felbegeerde warme dranken. Net toen het tijd werd om te vertrekken, arriveerde schoenmaat Leo.

 

 

We vertrokken om al snel in een drassig gebied te belanden. Hier werden we aangestaard door een aantal runderen. Waarop wij vrolijk terugstaarden en een paar mooie foto’s konden maken. Halverwege de route vonden we dat het tijd werd om te pauzeren voor een broodje. Dichtbij een plek waar paarden liepen, leek een geschikt plekje. Maar helaas, de paarden leken lief maar bleken even later toch wat wild te worden. Of dat van ons was, is ons niet duidelijk.

 

 

Even verderop vonden we op de dijk een bankje waar we met wat passen en meten prima met z’n achten konden zitten. We vervolgden onze weg nu via verharde paden om in Woudrichem aan te komen. De pannenkoekenbakker had ongelooflijk veel soorten pannenkoeken voor ons in de aanbieding. Na een smulpartij wandelden we een rondje door het stadje Woudrichem om ons daarna naar het voetveer te begeven. Na deze belevenis op het water volgde er een donkere tocht richting slot Loevestein. Han nam hier afscheid van ons. De rest van de groep begaf zich naar het feestgedruis vanwege het midwinterfeest. Om het slot in te komen, moesten we in de rij aansluiten. Onder het genot van warme Glühwein of slagroom met chocolademelk (hè Arjan ;-)?) was dat geen enkel probleem. We genoten van het verhaal van de IJsdraak, een verhaal wat eigenlijk voor kinderen bedoeld was, maar ook wij konden er hartelijk om lachen.

 


 

We kunnen stellen dat het ook deze keer weer een geslaagde wandeling was met een alternatief einde.

 

Verslag: Marjanne

Foto’s: Marjanne, Arjan