Schoenmaten wandeling zaterdag 3 oktober

 

Technische gegevens:
Opkomst: 19 m/v
Lengte: 21 Km
Duur: 6.5 uur
Weer: +/-
Maaltijd: Wok
Hoogtepunt: in verslag aangegeven
Dieptepunt: in verslag aangegeven

 

 

Zaterdag 3 oktober de schoenmaten rukken uit voor een 21 km lange tocht. 20 schoenmaatjes hebben zich opgegeven er gaan er uiteindelijk 19 mee. Een aardige opkomst voor zo’n lange afstand, hieraan is toch duidelijk te zien dat de schoenmaten populatie in de loop der jaren is gegroeid en ondertussen over een uitstekende conditie beschikt.

 


Dit soort gedijt ook in het bos...

 

Om 11:00 zou de wandeling starten... en zo waar elk schoenmaatje kwam op tijd opdagen. Sociologisch nog wel interessant te melden, dat terwijl het overgrote deel der maatjes netjes een half uur staat te blauwbekken...wachtend op de laatsten....deze laatsten de tijd ondertussen aan het doden waren in een warm restaurant aan de overkant onder genot van koffie en gebak, om vervolgens om 10:59 te verschijnen. De socioloog: hmm dit soort heeft variatie: interessant!

Precies dus om 11:00 vangt deze wandeling aan met eerst een stuk bos. Als het bos iets begint te wijken komen we bij Alfred Vogel (familie van de bekende Alfred Jodocus Kwak) in zijn tuin houden we een eerste korte stop.

 
nog lang niet moe...

mannetjes en vrouwtjes strikt gescheiden

 

Als de wandeling wordt vervolgd komen de maatjes bij open landschappen met schitterende vergezichten af en toe afgewisseld door een aardig landhuisje.

 


Sander een leuk eerste 2e huis?

koplopers

 

In Elburg op ongeveer de helft van de wandeling is er een lunch pauze met tijd voor de bezichtiging van dit zeer oude stadje.

 


Elburg

zomaar een winkelstraatje

 

 

Na Elburg weer weidse landschappen...en dan geheel onverwachts het hoogtepunt van deze wandeling:Jawel, een origineel stukje zeer oude en degelijke (belastingvrije) techniek

 

Op 2/3 van deze wandeling wordt Oldebroek aangedaan hier gaat ook 2/3 uitrusten en
opwarmen terwijl 1/3 de wacht houdt, voor hen is het wat te warm binnen. Het laatste deel van het traject wordt in marstempo afgelegd, geen enkel schoenmaatje geeft een krimp. De socioloog: na een dag nauwkeurige waarneming kan ik stellen dat dit soort weliswaar zeer divers is....sommigen gedragen zich zelfs als individuen.... toch zijn ze gezamenlijk sterk genoeg om als groep per dag afstanden van meer dan 20 km af te leggen.

 


de laatste loodjes

Dieptepunt: volgens Arendina is een schaap mooi!!

de organisatoren

 

Als afsluiting van deze schitterende dag kon een ieder die dat wilde in het overigens uitstekende, plaatselijke wokrestaurant gezellig een maaltijd nuttigen.

 

Verslag: Andries
Foto's: Andries