Wandeling in het Noorden des Lands
Zaterdag 5 september

 

 

Op zaterdag 5 september 2009 liepen wij met 15 schoenmaten, inclusief introducés, in het mooie Noorden des lands.

’s Ochtends was het nog een regenachtig en winderig gebeuren, maar net voordat we station Haren lopend verlieten, brak de zon door! De schietgebedjes van die ochtend waren verhoord.... De rest van de dag was het perfect wandelweer, lekker temperatuurtje, zonnetje erbij en geen enkele regenbui zou ons die middag verder nog parten spelen. Geen enkele? Nee - tegen één flinke plensbui zouden we nog moedig weerstand hebben moeten bieden, ware het niet dat we ons juist op dat moment, halverwege de tocht in de herberg De Blankehoeve tegoed deden aan lekker drinken en eten.

 

 

Op het moment dat wij aanstalten maakten om onze tocht te vervolgen, kwam de zon ons weer stralend tegemoet. Dankbaar, verzadigd en verkwikt liepen wij verder. De route die we liepen is een zogenaamde NS-wandeltocht, tevens onderdeel van het beroemde/ beruchte Pieterpad. Kenmerkend zijn de vele zandpaden in mooie bosgebieden, met er tussendoor open gebieden, zoals weilanden, akkerlanden en zelfs heide is ontwaard (met dank aan een oplettende schoenmaat uit Papendrecht). Hoewel de wandeling volgens het boekje 15 kilometer lang is, hadden enkelen onder ons hun twijfels of deze afstand wel gehaald is. Een zorgvuldige schoenmaat onder ons met rood haar heeft uitgezocht dat het waarschijnlijk zo rond de 13 kilometer zal zijn geweest. Dank voor het uitzoeken! Na een prachtig hunebed beklommen te hebben, kwamen wij aan in Zuidlaren, het eindpunt van deze tocht.

 

 

We arriveerden ruim voor het geplande tijdstip van vijf uur, en dus ook nog mooi voor sluitingstijd van de plaatselijke bakker, waardoor enkelen van ons het geluk hadden een Echte Zuidlaarderbol te bemachtigen. Na een terrasje op de pittoreske Brink aldaar, reden we comfortabel noar Grunn tou. Daar hebben we de ontbrekende 2 kilometers vanaf hoofdstation naar het centrum gelopen om aldaar een verrukkelijk maal te nuttigen bij Humphrey's (ja ja die zit tot verbazing van een enkeling net als de HEMA, Bijenkorf, Expresso en de Blokker ook in Groningen.... wie hebb’n t apmoal!). Vooral het toetje was zoooooooo lekker :-)

 


Zo'n wandeling organiseren levert nog leuk wat op ook...

 

Dank, deelnemers, voor de goede opkomst en de gezelligheid. Het was een heerlijke dag!

 

P.S. Hartelijk dank ook aan de jongedame op de fiets, die toevallig de Blankehoeve passeerde en die op ons verzoek wel even bereid was de groepsfoto te maken.

 

Verslag: Anja, Marcel en Erjan

Foto's: Marcel, Anja