Wandeling 15 augustus 2009
Den Haag - Scheveningen

 

 

Het was een zonnige zomerse zaterdag in augustus; een goede dag om samen te wandelen.
De wandeling ging door mooie groene stukjes van de mooiste, groenste stad van de randstad; Den Haag.
Vanaf het station liepen we meteen het bos in: veel natuur en weinig stad. Al snel waren de Schoenmaten en hun introducees in gesprek over vakantie-ervaringen, beklommen bergtoppen en natuurlijk over de trouwplannen van ons Schoenmatenpaar...
Toen we het Haagse Bos doorkruist hadden, liepen we door naar park Clingendael, en vervolgens naar de Waalsdorper vlakte. Enkele pietluttige figuren wisten toch nog een paar brandnetels te vinden om over te klagen tegen de 'reisleidster'.
Andries miste zijn maatje Sander en reageerde daarom zijn agressie maar af op David, met enige schrammen als gevolg.
Bij het splits-punt aangekomen werd unaniem besloten de wandeling niet te verlengen, maar vooral snel door te stomen naar het strand. De zee lokte, inmiddels was iedereen wel toe aan een frisse duik.

 

 

Bij de eerste strandopgang daalden we meteen af, om het strand op te stormen en vervolgens in de golven te springen. Er bleken behoorlijke golven te zijn, en een sterke onderstroming. Maar gelukkig doken er weer evenveel mensen op uit de zee als erin gingen. Nog even zonnen om een fijn strandkleurtje te kweken, en toen was het alweer tijd om door te lopen naar het restaurant.
Langs het volgepakte Scheveningse strand liepen we naar beachclub Copacabana voor de afsluiting van een mooie dag wandelen en zwemmen. Het eten smaakte prima, hoewel sommige mensen wel heel erg verse vis kregen (na een tweede rondje oven smaakte ook dit naar behoren).
Toen de zon in de zee zakte werd het langzaam frisser op het terras, en verschenen de vestjes, jasjes en badlakens. Sommige mensen hadden hier echter geen behoefte aan omdat ze nog nagloeiden van de gemaakte zonuren.
Helaas kwam ook aan dit genoeglijk samenzijn een einde, de rekening was snel betaald en ieder ging zijns/haars weegs.
Hierbij ontwaarde Hester aan de horizon nog een driemaster. Of was het toch een boei? Of een zonnesteek....

 

Verslag: Janet
Foto's: Janet