DEVENTER – OLST 28 februari 2009

 

Maar liefst 27 Schoenmaten stonden om 13:00 uur te trappelen om te gaan wandelen. Toch moesten we nog even wachten, want onze leider van deze dag was nog iemand van het station aan het halen. Gelukkig kwamen Gerard en Yvonne slechts 5 minuten na de afgesproken tijd aan zodat we in een lange rij aan onze tocht konden beginnen.

 

 

 

Het zonnetje wilde niet doorbreken, maar de regen gelukkig ook niet. De mist gaf een mooi en mysterieus uitzicht op de IJssel. Via vele hekjes en opstapjes stampten we door de modder. Onderweg was er tijd genoeg om herinneringen op te halen aan het Ardennenweekend. Het werd nu wel duidelijk dat er opnieuw een Schoenmatenstel is ontstaan. :-)

 

 

We maakten kennis met nieuwe Schoenmaten. De opkomst maakt wel duidelijk dat we een leuke club zijn.

In een rap tempo liepen we een afwisselende route langs water en door bos. Helaas was er deze keer geen eet –en drinkgelegenheid onderweg voor koffie, appeltaart etc. Wel een bijzondere bunker met een ronde bank erin. Als we stil zouden zijn, wat we niet waren, hadden we kunnen genieten van de muziek die uit een verborgen hoek te horen was.

Bijna aan het einde van de wandeling raakten we een vijftal Schoenmaten kwijt, waarvan de oorzaak niet helemaal duidelijk is. Een aantal Maten waren zo aardig om terug te lopen om te zorgen dat we met een complete groep bij het treinstation in Olst aankwamen.Terug in Deventer begaven we ons naar Pannenkoekenhuis Ot en Sien die voor ons heerlijke en bijzondere pannenkoeken bakten!

 

 

Verslag: Marjanne

Foto's: Marjanne, Sander