Wandelen in natuurgebied
de Amsterdamse Waterleidingduinen

 

“Gelukkig nieuwjaar”was de eerste begroeting bij aanvang van deze wandeling.
We verzamelden bij de vuurkorf van een pannenkoekboerderijtje wat vlakbij het bezoekerscentrum lag van het mooie natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen.

 

Vogelenzang

 

Dit gebied is gelegen in Vogelenzang en ligt vlakbij Zandvoort.
Het gebied is zeer afwisselend qua vegetatie, heuvelachtig en wil je echte rust, dan is dit een gebied bij uitstek hiervoor.
Alhoewel, met 23 schoenmaten in totaal was het soms wel met de rust gedaan. Diverse wandelaars en fotografen zag je soms denken “sst, pas op, verjaag de herten niet”, want die waren er meermalen te zien! Herten, reeën, een verdwaalde wilde koe en een apart soort eenden passeerde deze wandeling de revue.

 

 

De route was 12 km en betrof een speciaal voor Grasduinen 2008 uitgezette wandeltoch Het weer was prima. Tussentijds konden we wat lekkers nuttigen net buiten het park aan de kant van Zandvoort.
’s Avonds hebben we de auto’s geparkeerd in Zandvoort en hebben we Grieks gegeten bij restaurant Filoxenia. De eigenaar had speciaal een voorgerecht en een mixed grillmenu samengesteld. Een goede afsluiting van deze 1e wandeltocht in 2009!

 

 

Verslag: Arendina
Foto's: Arjan