Herfstwandeling 2008
Dieren – Rheden
NS Route Veluwezoom


Schoenmatenbericht:
Tijdstip: 18 oktober 12.45 uur
Plaats: Station Dieren
Gebeurtenis: De schoenmaten gaan al een kwartier na het afgesproken tijdstip aan de wandel omdat iedereen er is..!

 

Vervolg
Binnen 500 meter had Andries de leiding genomen zonder dat zich een opvallende concurrentiestrijd had voorgedaan. Niemand die daar problemen mee had.
Na een pad langs volkstuinen doken we al snel de bossen in.
De groep wilde ook vandaag niet van de eerste tot de laatste stap een groep blijven; we waren nog maar nauwelijks op gang gekomen toen sommigen gebiologeerd en schijnbaar oneindig naar een rups bleven staren. Anderen dromden daar nieuwsgierig omheen. Voor de rest van de wereld legde Arjan de rups vast op de gevoelige plaat zodat men waar ook ter wereld objectief kan vaststellen of de rups al die aandacht waard was.

 

 

Maar we hadden het over de groep. De groep bleef dus niet echt een groep; de enthousiaste voorhoede liep niets vermoedend verder. Dit duurde totdat een stukje klimmen te midden van een sprookjesachtig maar ook dichtgeworteld herfstbos de verstrooide groepsleden weer bij elkaar bracht; stug doorlopen was er daar even niet bij. Niet lang daarna konden we uitrusten, maar daar dacht nog niemand aan, we waren nog maar net op gang gekomen.
Lege bankjes dus!

 


Er was weer veel moois te bewonderen vandaag

 

 

Na de warming-up van zo'n 5 kilometer kwam de heerlijke geur van verse pannenkoeken ons tegemoet, we waren bij de Carolinahoeve aangekomen. Andries was teleurgesteld dat iemand de schommel bezet hield en Rob had wel graag wat koffie gehad, maar de groep liet zich desondanks toch meevoeren in de richting van de Posbank; het vooruitzicht van een koffiepauze daar deed wonderen. Andries zou alvast uitkijken naar een plaatsje bij het restaurant aldaar.

Zo rond 15 uur was de Posbank in zicht gekomen. Andries had een veel vrije tafels en stoelen ontdekt op het buitenterras. Zonder nieuwsgierig naar het Panorama te rennen plofte bijna iedereen direct neer op een stoel. Er was alleen geen beschutting tegen de herfstwind, daar was niet iedereen enthousiast over. Sommigen zochten hun heil daarom toch liever binnen. Coby en Eveline wisten twee vrije tafels te bemachtigen maar moesten het afleggen tegen Stefan die beslag had weten te leggen op een geheime loungeruimte alwaar de temperatuur behaaglijk tot zeer warm gestookt was.
De vijf minst bikkelachtigen vleiden zich al gauw enthousiast op de kussens en in de stoelen. Langzamerhand volgde de één na de ander. Er zaten eerst nog wat niet-schoenmaten maar de wet van “meerderheid is macht” werkte goed en al gauw hadden we de ruimte voor onszelf. Na zo'n kwartier lieten ook de laatste bikkels hun gezicht zien, want ja, zonder de rest was het toch niet zo gezellig buiten (en misschien toch een beetje koud...?). De warme chocolademelk was erg lekker.
Maar omdat we om 18 uur werden verwacht bij het Restaurant in Rheden moesten we toch een beetje op de tijd letten, waardoor het loungefestijn helaas niet al te lang kon voorduren. Om 15.45 stonden we weer buiten, na een wat minder geslaagde afrekening wel is waar. Na een blik op het panorama-uitzicht begon een totaal ander landschap dan de bossen die we achter ons hadden gelaten.

 

 

 

We liepen over de heide, door leuk een berkenbosje en belandden daarna weer in een mooi bos.
Bij de schaapskooi werd na democratisch overleg besloten om met zijn allen voor de lange route te gaan, naar Velp dus (en niet naar Rheden). Ondanks de lichte tijdsdruk kon Andries het advies van twee wandelaars om nog even bij een uitkijkpunt langs te gaan niet weerstaan. Wat echt de moeite waard was: we zagen een idyllisch Hollands landschapje van een frisgroen weiland met paarden en een bouwvallig schuurtje in de verte.

Vanaf dat moment zetten we er meer de pas in. Menno en Eveline raakten alleen even de weg kwijt, maar wisten de groep weer terug te vinden. Op het station Velp aangekomen konden we na een minuut of 10 op de trein stappen. De OV'ers en de autobezitters die hun auto in Rheden hadden staan stapten in Rheden uit, de overige autobezitters bleven met hun eventuele gevolg zitten om in Dieren de auto's op te halen. De Rhedense ploeg reed,verdeeld over 2 auto's, naar Restaurant Prinsheerlijk. Daar werd geconstateerd dat Coby's auto qua lengte toch wel bijna 2x in de nieuwste aanwinst van Andries past. Om deze toch wel wat hilarische ongelijkheid iets te camoufleren werd auto 1 neus aan neus met auto 2 geparkeerd, zo doe je dat. De Dierense ploeg arriveerde vlot daarna.

En toen waren we toch echt toe aan een goede maaltijd!

 

 

Einde bericht.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Toegift: Zoek het haasje

 

 

Verslag: Eveline
Foto's: Arjan