Wandeling
Kijkduin <--> Monster

 

De eerste strandwandeling sinds lange tijd stond gepland voor 30 augustus.
De week ervoor was het weer grijs en niet echt zomers. Maar toen de zaterdag aanbrak was het mooi, warm en zonnig. Ideaal weer voor een strandwandeling dus!
De 18 aangemelde wandelaars, waaronder veel introducés, hadden er dan ook zin in.
Helaas waren alle parkeerplaatsen rond Kijkduin bezet, zodat het flink zoeken was in de wijde omgeving om de auto’s kwijt te raken.
Wat later dan gepland vertrokken we dus over het strand richting Monster. Sommigen waren zo blij dat ze eindelijk mochten dat ze erin volle vaart vandoor gingen, anderen deden het wat rustiger aan. Al snel was iedereen in gesprek met zijn/haar Schoenmaatje(s) en sommigen zelfs zo diep dat ze niet doorhadden dat ze over het naaktstrand liepen…
Maar toen we het naaktstrand dan toch achter ons gelaten hadden, besloot de voorhoede even te wachten op de achterhoede en ploften we neer in het zand. De zee zag er zo verleidelijk uit, daar moet je natuurlijk wel even een duik in nemen.
Oei, toch wel koud! Maar alles went, ook de temperatuur van de Noordzee. Na de zwempartij bleek Rob zijn zonnebril kwijt te zijn, en helaas liep het daarmee minder goed af dan met de portemonnee (zie vorig verslag). Toch kwam de kustwacht nog even helpen zoeken. Konden ze meteen even waarschuwen voor gevaarlijke stroming…

 


Even een pauze houden...

Kunnen jullie mijn bril zoeken?

Zoek de overeenkomsten...

 

Na de pauze liepen we door naar Monster voor een volgende pauze, dit keer op een terrasje. Daarna splitste de groep zich: de zonaanbidders gingen langs het strand terug om nog te kunnen zwemmen, de die-hard wandelaars gingen door de duinen terug, en enkelen besloot het hierbij te laten wat wandelen betreft.

 


Tijd voor een terrasje!

Een rustig stukje strand

 

De duinenploeg nam de smalle konijnenpaadjes, die soms door het struikgewas leidden. Ook bleken er nogal veel gemene brandnetels te groeien. Het regende dan ook klachten bij de ‘reisleidster’. Gelukkig overleefden we het allemaal, hoewel Joy een vervelende blessure opliep.
Bij Kijkduin verenigden we ons weer en vertrokken naar de Italiaan, waar we aanschoven voor een heerlijke Italiaanse maaltijd.

 


Verzamelen in Kijkduin

Even weer energie bijtanken voor de terugreis

Het smaakte erg lekker

 

Na afloop deden we ons best de rekening naar tevredenheid te betalen, en toen dat ook gelukt was namen we afscheid en ging iedereen weer op weg naar zijn/haar huis.
Tot de volgende keer!

 

Verslag: Janet
Foto's: Marijke, Arjan