NS Wandeling Nijenhuis (Wijhe - Heino)

 

 

Na het middaguur verlaten we, nadat de treinreizigers en Sanders pendeldienst zijn gearriveerd, station Wijhe. We lopen met z’n drieëntwintigen door het bos, over boerenerven en weilanden en pauzeren bij een statige havezate. Naarmate de dag vordert, wint de zon het steeds meer van de wolken!
Wat zijn wij, Anja en ondergetekende, blij met het speurwerk van Marcel. Ook al hadden wij vandaag de organisatie in handen, kakelen en kaartlezen….dat gaat ons niet goed af! Ach, af en toe is het heerlijk om op een ander te kunnen steunen, toch… Stefan.

 

 

Twee Utrechtse huisgenoten, Karen en Petra wandelen mee. Ze zien elkaar dagelijks maar hebben kennelijk nog heel wat gespreksstof over.
Sommige Schoenmaten zetten een handtekening onder een petitie. “Het geluid van de gillende varkens zal niet te harden zijn als er varkensflats in deze omgeving komen”….beetje suggestief, maar weet hoe vervelend het kan zijn in een flat. Nee,onzin natuurlijk. Maar ach, als we aan het eind een ecoboerderij met vrije, vrolijke varkens passeren besef je wel hoe het óók kan!

 

 

Er wordt onderweg goed voor ons gezorgd door de plaatselijke bevolking. We mogen zelfs gebruik maken van een senseo-apparaat. Toch kiezen we voor een riante pauze op het boerenerf. Koffie, boerenijs en …sterke verhalen van Sander, wat wil je nog meer?

 


Schoenmaten in opmars

Oma van Bea


Petra als ijskoningin!

Kasteel Nijenhuis


De 18 km-lopers in een rap tempo richting Heino

De 15 km-lopers...liggend en zittend aan de slotgracht

 

Uiteindelijk komen we allemaal bij station Heino terecht.
De meesten reizen met auto of trein richting de Zwolse Peperbus. In het restaurant, dichtbij deze toren, staan twee tafels voor ons klaar. We genieten van een rijkgevulde dis en van enerverende gesprekken. Licht bijgekleurd vertrekken we aan het einde weer richting alle windstreken om weer uit te zien naar de volgende wandeling!

 

Verslag: Evelyn
Foto’s: Anja, Linda, Marcel, Evelyn