Nationaal Park
"De Groote Peel"

 

Het beloofde een regenachtige dag te worden en van de 10 Schoenmaten vielen er nog eens 4 af… De rest meldde zich keurig op tijd in het bezoekerscentrum Mijl op Zeven (nationaal park De Groote Peel) bij Ospeldijk om de 17,5 km te gaan trotseren. Hier konden we even lekker opwarmen voor de wandeling met een lekker bakje koffie of thee en een turfplak of Limburgse vlaai erbij. Ook moest er natuurlijk gekletst worden met de kassajuffrouw (ja, ze hebben hier een zachte g…)

 


Bezoekerscentrum Mijl op Zeven

Knuppelbrug

Zwembadhaak

 

Het eerste stuk van de wandeling was het eigenlijk nog best goed weer: beetje miezer, vaak ook droog. De natuur was schitterend, sommigen zeiden dat ze dit nog nooit hadden gezien. Het was heerlijk rustig: geen auto of vliegtuig gehoord en maar twee mensen gezien een stuk voor ons op het pad.Beestjes hebben we niet zoveel gezien, alhoewel iemand schrok van een kikker die tussen de benen door sprong… Op een paar eendjes na lieten de watervogels zich niet echt zien. Blijkbaar houden die toch meer van water van onderen dan van boven op hun kop ;-) Wel hebben we een kudde pony’s gezien, die door veeroosters binnen hun stukje werden gehouden. Dit veerooster hield miss Piggy (we noemen geen namen) echter niet tegen.

 


Wie gaat er zwemmen?

Modderpaden

Wijds uitzicht is niet vast te leggen…

 

Toen we weer terug kwamen op Limburgs grondgebied en nog een klein uurtje moesten lopen, begon het wat harder te regenen. Dit mocht echter de pret niet drukken. In het bezoekerscentrum konden we immers weer opwarmen. Daarna hebben we heerlijk pannenkoeken of wat anders gegeten in het dorpje Lierop.

 


Groepsfoto in Mijl op Zeven

Mexicaanse pannenkoek

Groepsfoto restaurant

 

Iemand stelde voor om met beter weer de wandeling over te doen, omdat het toch wel een mooi gebied was. Er zijn nog meer stukjes Peel, dus misschien een idee om een aspergewandeling te gaan houden in mei/juni wanneer dit witte goud in elk restaurant verkrijgbaar is?

 

Verslag: Arjan
Foto's: Arjan

* Download hier het GPS bestand zodat je in Google Earth kunt zien hoe de wandelroute liep.