De Schoenmaten gaan vreemd...
kanovaren in de Biesbosch

 

25 augustus jl. was voor de Schoenmaten een gedenkwaardige dag. Op deze zonovergoten dag betrad een deel van dit gezelschap de ongebaande waterwegen van de Brabantse Biesbosch. Te Hank gingen de Schoenmaten scheep voor een barre tocht over de woelige baren.

De route, van zo’n 5 zeemijlen (zie kaartje) verliep natuurlijk niet geheel vlekkeloos. Na een rondedans om een eiland met enkele doorwaadbare (lees: naast-de-kano-loopbare) en, hoe kan het ook anders, een drinkpauze, werd een vaste koers uitgezet naar het hard van de Brabantse rimboe.

Aangezien de Schoenmaten internationaal befaamd zijn vanwege hun trouw aan de wandelpaden, kan men het hen redelijkerwijs niet kwalijk nemen dat deze afwijking van de traditie der vaderen gepaard ging met enige onbezonnen acties leidde, zoals daar zijn…

 


...een inspectie der bodemgesteldheid

..aqua-joggen (voor de dapperen onder ons)...de invoering van een hiërarchische structuur...


…in verschillende verschijningsvormen


...holistisch kanovaren (het één-worden met je kano)...en het overgaan tot zelfhalvering (een oude vorm van zelfkastijding)Gelukkig leidde een en ander niet tot onaanvaardbare excessen, en kon de dag onder het genot van een brabants biertje worden afgesloten.

 

Verslag: Stefan
Foto's: Bas