Wandeling rondom slot Loevestein

 

Op zaterdag 12 mei togen er 6 schone jonkvrouwen en 12 dappere ridders naar slot Loevestein om het gebied rondom dit slot te verkennen. Om iets voor twee uur begonnen we vanaf de parkeerplaats bij het slot aan de ongeveer 13km lange wandeling.
De weersvoorspelling beloofde niet veel goeds, maar ja...de schoenmaten hebben een innige vriendschap met het weer, zodat we ook dit keer weer zonder regenjassen aan, aan de wandeling konden beginnen. Na een paar honderd meter kwamen we al bij het slot. Natuurlijk een ideale locatie voor een groepsfoto!
Nadat we de groepsfoto hadden genomen liepen we verder en kwamen we...bij het water terecht, waar we niet verder konden... Wel konden we alvast de pannenkoekenboot zien liggen waar we 's avonds zouden gaan eten. Na omgekeerd te zijn liepen we even later het juiste pad op en liepen we een heel stuk langs het water.
Zoals gebruikelijk bij de schoenmaten was dit niet de officiele route, maar dat maakt niemand wat uit. Zolang we maar lekker buiten zijn!

 


Even lachen naar die gek met de camera :-)

Typisch Nederlands

Waarheen leidt de weg?


Ehh...waar gingen we ook alweer heen???

Het is de Schoenmaten verboden om harder dan 100km/h te lopen

 

Halverwege de route moesten we helaas over asfaltweggetjes wandelen, maar de mooie omgeving maakte veel goed. Net als ons vermaakten ook de lammetjes in de wei zich prima. Omdat de wandeling vrij kort was en we dit keer goed doorliepen waren we al gauw weer bij de parkeerplaats. Hier namen we afscheid van een aantal mensen en reden we naar Woudrichem waar we eerst ergens in een cafeetje wat zouden gaan drinken voordat we naar de pannenkoekenboot zouden gaan. De reis naar Woudrichem ging niet helemaal zoals gepland, maar een cafeetje was gelukkig snel gevonden.

 


Bèhèhè...wat zijn dat voor gekke tweevoeters mama?

Daar in dat kleine café aan de haven...

 

Rond kwart over zes vertrokken we lopend naar de pannenkoekenboot waar buiten een heel gedeelte voor ons gereserveerd was. Zouden we zo berucht zijn?
De pannenkoeken waren erg lekker en aan tafel was het ook weer ouderwets gezellig, zodat we vrij laat weer richting huis vertrokken.

 


Een heel schip voor ons alleen!

Jaja...het was gezellig!

 

Verslag: Sander
Foto's: Sander