Van Vlaardingen naar zee...

 

Op zaterdag 14 april was dan de eerste voorjaarswandeling van 2007. Nou, het leek meer een mid-summer wandeling met temperaturen boven de 25 graden, zelfs in het doorgaans wat koelere Westen.
Om half twaalf hadden we afgesproken bij het station van Vlaardingen-Oost. Op het internet hadden zich elf kandidaten gemeld. Bekende laatkomers waren er niet bij; iedereen was dan ook op tijd en zo konden we iets na half twaalf in westelijke richting vertrekken. Eerst langs sloten met broedende meerkoeten, futen en heel veel zwanen en later kwam toch de A20 nog even in zicht.
Al fotograferend bleef er wel eens iemand wat achter, maar dat werd moeiteloos ingelopen.

 


Na een uurtje of anderhalf was het tijd voor een picknick in de schaduw. De meesten waren in notime door hun drankjes heen, maar er werd nog wat uitgedeeld door de enkeling die dit voorzien had. Kort na de picknick bereikten we de Nieuwe Waterweg...veel water, maar nou niet iets om onze flessen mee te vullen...
De volgende kilometers gingen over een fiets- en wandelpad strak langs het water. Af en toe word je ingehaald door een zeeschip: Verrassend anders, zoals in de aankondiging al stond.
We bereikten na een uurtje of zo de waterkering, waar Arjan, Peter en Gerard de hoogste top van de omgeving bedwongen terwijl de anderen het restaurantje van Waterstaat indoken. Daar gingen we uiteindelijk allemaal aan het ijs en de koffie en konden we onze flessen bijvullen voor de volgende etappe: verder naar het Westen.

 

 

Na ruim 20 km kwamen we bij de Princess of Rotterdam, die juist uit Engeland was aangekomen. Daar zagen we kans om onze groep van elf in drieën te splitsen: enkelen namen de trein naar het Oosten, de meeste mannen liepen door naar het Westen en enkele dames besloten om Hoek van Holland te gaan bekijken. Voor de groepsfoto was het toen al te laat.
Uiteindelijk bereikten vier mannen de zee. Even werd overwogen om de trein terug te nemen, maar we hadden de pas er zo goed in dat lopen een betere optie leek. En inderdaad, vlotter dan de trein waren we terug in HvH-Centrum, na een wandeling van toch wel meer dan 25 km, hoewel de stappenteller van Edwin ons wat anders probeerde te vertellen...
Volgens afspraak kwamen twee van de drie groepen weer bijeen precies om zes uur bij de Lidl.
Gezamenlijk trokken we op naar de Chinees. Zo kwam er nog een kilometertje bij. Blijkbaar was het ons wel aan te zien, want de Chinees adviseerde ons om eerst een poosje te rusten voordat we zouden gaan eten... Ook wilde ze voor ons het menu samenstellen ‘in haar eigen hoofd’. Wij zagen er misschien wel uit alsof we niet zo helder meer konden denken. Nou, die Chinees wist echt wat goed voor ons was...het eten en de drankjes waren super en vol energie konden we daarna richting het station...

Verslag: Gerard Buijs
Foto's: Gerard Buijs/Arjan