Elspeetsche Heide-route

 

Wat het weer betreft hadden we geen betere dag kunnen kiezen; met de zon en de blauwe lucht was het echt een dag om buiten te zijn.

De wandeling startte in het mooie Vierhouten. Tegen half 12 hadden 27 (!) enthousiaste schoenmaten zich verzameld in hotel “De Malle Jan”. Toen iedereen de koffie, thee, warme chocolademelk en/of Apfelstrudel op had, konden we met wandelen beginnen.

Speciaal voor Apfelstrudel-liefhebber Sander, die er niet bij kon zijn, deze foto...

 

 

De route was mooi en afwisselend. Na een stukje Vierhouten het bos in en de hei op. En waar kun je beter lunchen dan op een heuveltje midden op de hei?! Na de hei voerde de route ons naar Elspeet, waar we in een restaurantje even konden zitten. Na Elspeet liep de route weer door het bos en over de hei terug naar Vierhouten. Dat de hei ook in de winter mooi kan zijn bleek wel tijdens deze wandeling.

 

 

Onderweg werden er heel wat serieuze en minder serieuze gesprekken gevoerd. De meeste schoenmaten waren zo in gesprek dat ze de schaapskooi in Elspeet straal voorbij zijn gelopen… Toch jammer :-).
Dit keer waren het niet Sander en Andries die het tempo aangaven (beiden schitterden door hun afwezigheid), maar twee meiden: Martina en Marijke. Qua tempo deden ze beslist niet onder voor de heren. Alleen de sprintwedstrijd ontbrak… (zie een eerder verslag), misschien een ideetje voor de volgende keer?!

Tegen 5 uur waren we moe maar voldaan weer terug bij de Malle Jan. Omdat we nog niet meteen terecht konden bij restaurant “Joris” in Nunspeet, hebben we in het hotel nog even wat gedronken. Het motto van “Joris” was: “Kwaliteit kost tijd”: kwalitijd dus. Hoewel we even op het eten moesten wachten, hebben we heerlijk gegeten. We kregen bovendien 8 keer per uur een gratis stoelmassage……NS bedankt!!

 

 

Ook tijdens het eten werd er nog heel wat afgepraat en gelachen. Er werd zelfs nog gezongen, voor Roline, die jarig was geweest. Johan gaf aan dat hij het aan het eind van de wandeling achter zijn ellebogen of ehh heupen had……….

Al met al een geslaagde en zonnige dag!

 

Verslag: Karen en Roline
Foto's: Arjan Flikweert