NS Wandeling Rhenen - Veenendaal

 

Ook in 2007 lopen de Schoenmaten weer vrolijk door! Met een recordaantal van maar liefst 29(!) enthousiaste wandelaars, vertrokken we de eerste wandeling van 2007 vanaf station Rhenen.
Maar voordat we vertrokken hadden we wel even Karen in het middelpunt van de belangstelling gezet. Want 6 januari betekent dat Karen jarig is!
Maar als enthousiaste Schoenmaat is dat geen belemmering om niet te komen, dus had ze vriendelijk alle verjaardagsvisite afgezegd om er toch bij te kunnen zijn.

 


Congratulations!

 

Gerard Buijs had voor deze dag de NS wandeling uitgekozen die van Rhenen naar Veenendaal loopt. Omdat de feestdagen net achter de rug waren kwam het mooi uit dat de route 17,5km was.
Hoewel…17,5km??? Dit gold niet voor iedereen en met name het vrouwelijke geslacht.
We hadden nog geen 150m gelopen of Marijke kwam als woordvoerster namens op twee na alle vrouwen vragen of we even konden stoppen zodat ze met z’n allen een wc konden gaan zoeken.
Hallo??? We zitten midden in een woonwijk en we moeten “even” stoppen omdat de vrouwen naar de wc moeten? Tja, galant als wij mannen waren stopten we toch maar even, waarbij dat “even” uitliep op een pauze van een half uur…
Na terugkomst van de vrouwen liepen we maar snel door en liepen we al snel het bos in.
Omdat het bos wat hoger lag had je een mooi uitzicht over de omgeving. Het hielp natuurlijk ook dat het droog was.

 


Vrouwen op jacht naar een wc

en de mannen maar wachten...

 

Gezellig kletsend liepen we even later door een weiland en staken we een weg over waarna we weer het bos inliepen. Ondertussen was het al wat gaan miezeren en misschien is dat ook het enige excuus wat Andries kan gebruiken voor zijn (on)vrijwillige duik in het modderbad. Of zou een van de vrouwen hem verteld hebben dat je mooier wordt van een modderbad? Hoe dan ook, zijn broek werd er niet schoner van...

 


Let op de mooie broek van Andries...

Mooie natuur daar in Rhenen

 

Maar ach, dat moet je er voor over hebben als je je medeschoenmaten een leuk moment mee wil laten maken…toch?
Nadat we alweer 11 kilometer onder de schoenen door hadden laten gaan, kwamen we bij een jeugdherberg terecht waar opnieuw vooral de vrouwen de wc's bezochten. Natuurlijk was dit ook een mooi moment om geheel onverwachts Karen toe te kunnen zingen! En daar moet natuurlijk een filmpje van gemaakt worden, die uiteraard ook te downloaden is.
Klik daarvoor hier met je rechtermuisknop en kies "opslaan als".
Even later kwamen we bij een mooi moment om een groepsfoto te maken. Nog een hele opgave met 29 mensen… Helaas was het ondertussen flink gaan doorgieten, maar daar hadden we na de wandeling bij de Posbank wel ervaring mee.
En tja, als je dan een groepsfoto wil maken moet wel iedereen erop. Zet dan alleen wel de zelftimer op 10sec en niet op 2sec… Het resultaat wat er gebeurt als je dat niet doet is hieronder duidelijk te zien.

 

Er is er één jarig!

Zelftimer op 2sec...

en de zelftimer op 10sec. Zoek het verschil. :)

 

Na de groepsfoto liepen we snel weer verder. Van stil blijven staan op een natte dag in begin januari word je tenslotte niet veel warmer.
Na enige kilometers kwamen we in Veenendaal terecht waar we de trein pakte richting Rhenen.
In Rhenen aangekomen reden we naar het pannekoekenrestaurant waar we genoten van een warme omgeving met warm eten.

 


Wie heeft wat?

Eet smakelijk!

 

Tijdens het eten was het zoals we gewend zijn weer erg gezellig.
Na het eten liepen we door de regen snel naar de auto’s en ging weer ieder zijn/haar weegs.

Gerard, bedankt voor het organiseren van deze wandeldag!

 

Verslag: Sander
Foto's: Arjan, Sander