Wandelen van Ommen naar Dalfsen

 

Stel je eens voor; voor 30 september staat er een wandeling gepland, maar helaas is de weersvoorspelling niet super. Je vertrekt van huis met een hoop zon, maar zodra je boven Zwolle komt zie je natte wegen. Wel schijnt de zon maar voor hoe lang... Nou, dat was nou net het mooie van die herfstdag! Heel de dag hadden we volop zon met een lekkere zomerse temperatuur! Ideaal wandelweer dus en dat deden we ook. Het zag er even naar uit dat het dit keer een klein clubje zou blijven, maar met maar liefst 7 nieuwe introducés (welkom!) en enkele late aanmeldingen hadden we toch weer een groep van 15 personen.
Voor de aller-, aller-, allerlaatste keer (...) vertrokken we later dan gepland, maar al snel hadden we de vaart er goed inzitten en liepen we al snel in het bos en langs een riviertje. Omdat het een NS wandeling was zou de weg makkelijk te volgen moeten zijn. Maar ja, we blijven natuurlijk wel de schoenmaten en dus lopen we geen enkele wandeling volgens de routekaartjes. ;-) Maar als je op kruising komt en op beide richtingen een boom staat met een NS logo word het je ook wel heel makkelijk gemaakt om verkeerd te lopen... Via een omweg kwamen we uiteindelijk toch al snel weer op het goede pad terecht.
Omdat we later vertrokken waren en het inmiddels allang tijd was om te gaan eten stopten we na een klein uurtje wandelen al voor een etenspauze. Op een stukje grasveld zaten we al snel lekker in het zonnetje te eten. Natuurlijk was dit ook een ideaal moment om die warme lange broek om te wisselen voor een korte broek.

 


Prachtige natuur daar in Ommen!


De Schoenmaten veroveren de dijk


Nog een paar stoottroepen

 

Nadat we gegeten hadden liepen we een klein stukje langs de weg waarna we al snel het bos weer indoken waar we ook best veel paddenstoelen zagen. Ondanks dat het alweer herfst is en het in juli toch behoorlijk heet is geweest zag alles er nog vrij groen uit.
Bij de wereldplaats Vilsteren wilden we stoppen om wat te gaan drinken, maar vanwege de grootte van deze plaats liepen we er vrij onopgemerkt aan voorbij. Ook hadden we hier de keuze om de route van 15km of 19km te gaan lopen, maar vanwege de tijd kozen we voor de versie van 15km.
We waren bij lange na niet de enige wandelaars die deze dag aan het wandelen waren, want nog twee groepen wandelaars liepen dezelfde route. Nadat we tijdje hadden gelopen werd het nodig weer tijd voor een pauze. Deze pauze werd wel ineens flink ingekort toen we erachter kwamen dat een eindje verderop een ijsboerderij te vinden was... Bij de boerderij bleek er Italiaans ijs te koop te zijn die door de boerin van de prachtig gelegen boerderij verkocht werd. Ook was er drinken te koop wat voor een aantal zeer aangenaam was. Alleen is het jammer als je eerst 1,50 euro voor Spa blauw uitgeeft en dan een paar minuten later buiten een waterkraantje ontdekt...ahum. :-)

 


Ook de koeien genoten van de zon


Lekker genieten van een ijsje in de zon


Slim idee van de boer zo'n ijsboerderij op een NS wandelroute

Hoeveel ijsjes moet je verkopen voordat je zo'n boerderij kunt kopen?

 

Het laatste stuk van de wandeling was niet zo lang meer en zo stonden we om kwart voor vijf op het station in Dalfsen. Voor de kaartjesautomaat ontstond vervolgens een lange rij omdat we een kaartje moesten kopen voor de terugreis naar Ommen. Daar hadden we even de tijd voor, want de trein ging pas om tien voor half zes. In Ommen namen we afscheid van een aantal mensen die niet mee gingen eten. De rest zocht de auto's op om "even" naar het kiprestaurant te rijden wat ongeveer 8 minuutjes rijden te noorden van Zwolle ligt.
We hadden alleen de pech dat ze net nu in Ommen een evenement hadden waardoor onder andere de weg richting Zwolle afgesloten was. De ter plekke zeer bekend zijnde Arjan en Foly waren net even boodschappen doen, dus moesten we na enige aanwijzingen zelf de weg zien te vinden. Dit ging niet helemaal soepeltjes, maar na een rondje Ommen bleek de weg inmiddels weer opengesteld te zijn, waardoor we uiteindelijk via de geplande weg richting het restaurant reden. Het eten daar was best aardig en sommige gerechten waren ook wel erg pittig. :-)
Als dessert kozen we unaniem voor het onbeperkt ijs eten voor iets meer dan vier euro. Erg lekker!

 


Hier hadden we wel trek in na een dagje wandelen!

Eet smakelijk!

 

Zoals aan alles kwam ook aan deze dag een eind en vertrokken we na het eten weer richting huis.
Gerda, bedankt voor het organiseren van deze mooie dag!

 

Verslag: Sander
Foto's: Sander