Zwemmen ehhh...wandelen in Rheden...

 

Zaterdag 12 augustus was het tijd om weer eens een vertrouwde plek op te zoeken. Ondanks de niet al beste weersvoorspelling kwamen toch 17 fanatieke wandelaars bijeen om de omgeving van de posbank onveilig te maken. Om 12:00 uur verzamelden we bij het NS station in Rheden waar we ook weer enige schoenmaten zagen die al lange tijd niet meer waren mee geweest. Erg leuk dat jullie er ook weer bij waren!
Om iets over twaalven reden we met de auto’s richting het Chinees restaurant waar we ’s avonds zouden gaan eten en waar vandaan ook de wandeling zou starten. Onder het genot van de zon vertrokken we richting het heuvelachtige bos. Het was een erg mooi en vrij open stuk bos met varens die door de invallende zon mooi werden beschenen. Dit leverde prachtige kleuren op.

 


Hier regent het nog zonnestralen...

Een meerkoet die op zijn huis staat

 

Na een stukje gewandeld te hebben hielden we even een korte pauze bij een beekje die door een natuurlijke bron daar stroomt. Natuurlijk werden er zo vlak na de vakantie ook de nodige vakantieverhalen verteld. Canada, Oostenrijk, Costa Rica, Peru...de meest exotische namen vlogen je om de oren! Ook een dikke discussie over het Midden-Oosten ontbrak natuurlijk niet.
Al vrij snel liepen we weer verder door het bos onder een steeds donkerder wordende lucht. Na een telefoontje van Kees naar een vriend kregen we het opbeurende bericht dat enkele kilometers verderop zo’n 50mm regen gevallen was...olé… Dat het wel degelijk klopte wat die vriend had verteld kregen we al snel in de gaten. Na de eerste druppels kwamen de regenpakken al snel uit de rugzakken en klapten de paraplu’s open. Allemaal net op tijd voor de moesson die naar beneden kwam. Op zich een heel bijzonder moment om mee te maken omdat wij schoenmaten het altijd droog houden. :-) Daarom hebben we ook maar gauw een groepsfoto gemaakt van de schoenmaten in de regen. :-)

 


Ja! We hebben eindelijk een keer regen!!! :-)


Nooit geweten dat de schoenmaten regenkleding hadden

En als we dan regen hebben regent het ook echt...

Grijs, grauw en vooral ook erg nat

Zeemeermin

 

Nadat er wat foto’s genomen waren liepen we door de moesson (klik hier voor een filmpje) totdat we uiteindelijk bij een restaurantje uitkwamen die op een paar meter van het Posbank monument ligt. Hier gingen we snel naar binnen om tussen alle andere “vluchtelingen” te wachten tot het droger zou worden. Dit onder het genot van een soep, warme drank, appelgebak of een andere consumptie. Gelukkig werd het al vrij snel droger en liepen we het laatste stuk richting de auto.

 


Overdekt en droog (niet het restaurantje)

Geheel volgens Posbanktraditie ook dit keer zelf je eten ophalen

De inmiddels weer droge groep
 

 

Bij de auto’s aangekomen namen we van een aantal mensen afscheid en ging de rest naar binnen om de rammelende magen te voorzien van lekker eten. In het chineesrestaurant namen we een lopend buffet…net zoals twee jaar geleden toen we bij de Posbank liepen.
Na een gezellige avond gehad te hebben vertrok iedereen weer naar huis toe.

 

Verslag: Sander
Foto's: Sander