Een wandeling van "wereldstad" Boxmeer naar gehucht Vierlingsbeek..
Boxmeer...een echte wereldstad :-)

 

Na enig geschuif met data begonnen op tweede paasdag 11 enthousiaste schoenmaten aan de NS wandeling van Boxmeer naar Vierlingsbeek. Iedereen was zoals gewoonlijk ruim op tijd...nou ja...op twee na dan... Kijk, zo'n navigatiesysteem is wel leuk, maar dan moet ie wel de weg naar het station weten. :-) En in een wereldstad als Boxmeer kan je dan toch nog makkelijk verdwalen als dat niet blijkt te werken. ;-)
Met dit keer maar zo'n 25 minuten vertraging begonnen we aan de wandeling die al vrij snel ontaarde in een ontdek-je-plekje-in-Boxmeer wandeling. Vanaf het station naar links lopen is niet moeilijk, maar daarna ontbrak al snel de bekende rood/gele NS bewegwijzering. Na wat meer van Boxmeer gezien te hebben dan gepland kwamen we dan toch uiteindelijk nog op de goede weg terecht en liepen we het dorp uit. We volgden de Maas en kwamen zo bij sluis Sambeek terecht waar we even een pauze hielden en we lekker even konden eten. Menno verraste ons met Jodenkoeken, of hoe heten die tegenwoordig? Natuurlijk volgde er al gauw een gesprek over de belachelijke naamsverandering van de negerzoenen...

 


Boxmeer centrum...

Sluis Sambeek incl. twee schoenmaatjes

Aan het begin van sluis Sambeek

 

Na de pauze liepen we weer verder langs de Maas waarbij we onderweg konden kiezen om een hekje open te doen en het pad te volgen, of even een uitdaging aan te gaan en over een smal stukje beton te lopen. ;-) Onverschrokken kozen de schoenmaten natuurlijk de avontuurlijke route. :-)
Met het zonnetje lekker schijnend genoten we volop van de wandeling. Het was zelfs af en toe nog vrij warmpjes, zeker toen we de Maas achter ons lieten en we tussen de weilanden doorliepen. In het bos was het zelfs zo warm dat de jas uit kon. We waren niet de enige in het bos! Ook was er een gezin waarvan de ouders de kinderen kennis lieten maken met de natuur. Wij schoenmaten vonden dat stukken beter dan de kinderen achter een pc te dumpen!

 


De schoenmaten op extreem avontuur!

 


Lekker wandelen in de zon!!!

 


Hollands glorie

 


Pfff...soms kon de jas best uit

Wat is Nederland zonder regeltjes. ;-)

Even een kleine pauze

 

Al aardig op tijd...vééls te vroeg...liepen we Vierlingsbeek binnen. De schoenmaten hadden er dit keer wel heel erg de vaart in, want inclusief een lange pauze zouden we in dik twee uur 13 km gewandeld moeten hebben. Omdat de trein maar 1x per uur ging vonden wel al snel een excuus om even een terrasje te pakken, dit ondanks dat het best nog wel frisjes was zonder zon. Na een aanmoediging van Arendina begon Edwin een mop te vertellen.
Daarna werd het tijd om richting het station te gaan en kaartjes te kopen. Onderweg werd er snel nog even gecontroleerd wie er openbaar vervoer passen hadden en waar dus korting te halen viel. :-) Bij het station bleek maar één automaat aanwezig te zijn en een vrij grote groep mensen. Gelukkig (...) had de trein vertraging en had toch iedereen op tijd een kaartje voor de terugreis naar Boxmeer.

 


Aankomst in Vierlingsbeek

 


Groen gras, het vee buiten, maar geen zon meer...

 


Zo'n bord slaan wij natuurlijk niet over!

Best nog wel frisjes...brrr...

Jaja, toch een stukje lente. :-)

 

Bij terugkomst in Boxmeer reden we naar het werkelijk schitterende restaurant "de witte brug" waar een aantal mensen een serveerster de leeftijden lieten raden. Altijd leuk om eens te lachen. ;-) Na eerst wat gedronken te hebben en de bestelling opgegeven te hebben zochten we een plekje aan de tafel in het restaurant. Er zaten al aardig wat mensen maar toch was het fluisterstil...tot wij er kwamen natuurlijk. :-) Blijkbaar werkte het aanstekelijk want ineens begonnen ook de andere aanwezigen met elkaar te praten. Wel zo gezellig ook als je samen uit eten bent. ;-)
Nadat we heerlijk gegeten hadden werd het weer tijd om af te rekenen en de weg weer op te zoeken. Wel zo makkelijk dat de snelweg maar een paar honderd meter verderop lag!

 

Verslag: Sander
Foto's: Sander