Wandeling Soest-Zuid naar Hollandse Rading

 

Zaterdag 25 februari was het dan zover: de hoogste tijd om onze tweede wandeling van 2006 te gaan lopen. En wel in Midden-Nederland, georganiseerd door Arendina. Maar deze wandeling was anders dan andere wandelingen, want, je zult het niet geloven, Sander was er niet bij!! De eerste keer dat deze diehard Schoenmaat niet bij één van de wandelingen kon zijn. Deze arme jongen moest helaas werken; jaja best een schok want wanneer werkt een ambtenaar nou op zaterdag?! We zijn Sander niet vergeten; halverwege de route hebben we een sms-actie gehouden en live met hem gesproken over wat hij allemaal wel niet mist!

 

 

Om 5 voor 12 vertrokken we vanaf station Soest-Zuid met 13 schoenmaten richting de Soestduinen. Al snel moesten een aantal personen naar de W.C. En waar vind je deze in de duinen?? Gelukkig wilden een stelletje, dat gluhwein en overige versnaperingen verkocht bij een standje, een sleutel overhandigen van het W.C. hok verderop. We kregen zelfs een waterkoker met water mee i.v.m. de doorspoeling. De rest zat lekker te genieten van de zon en een grote groep hondenliefhebbers die zich hadden verzameld in de duinen.

 

 

Het weer was fantastisch; veel zon, lekker droog alleen wel wat koud. Optimist Roline dacht zelfs geen jas nodig te hebben. Karen leefde zich lekker in de zandwoestijn uit door middel van een scala radslagen terwijl de mannen de toren van Babel probeerden na te spelen.

 

 

Onderweg, midden in het bos was er een lunchbreak. Nadat we ons medeleven aan Sander hadden betuigt en een discussie stopten omtrent de tijdspanne van het verteringsproces van bananenschillen, vervolgden we onze wandeling weer verder.

Ongeveer na drievierde van de route hebben we ons even op kunnen warmen in een leuk wegrestaurantje in Maartensdijk. Hier stonden al sneeuwklokjes in volle bloei!

 

 

Rond 16.45 kwamen we aan in Hollandse Rading waar ons een leuke verrassing stond te wachten, de treinen richting Utrecht (en dus ook Soest) reden niet vanwege werkzaamheden. Dus er zat niets anders op dan met de NS bus te gaan. Gelukkig was een van de mensen uit Hollandse Rading attent genoeg om ons er op te wijzen dat de bus niet langs het station komt maar zou stoppen bij een bushalte verderop. Na even gewacht en afscheid te hebben genomen van Rob kwam eindelijk de bus die ons richting Utrecht-Overvecht zou brengen. En als hier Manuel niet zo attent zou zijn geweest om te zeggen dat we op het verkeerde perron stonden hadden we alsnog de trein richting Soest gemist.
Toen we weer terug waren hebben we afscheid genomen van Manuel en Menno. Vervolgens zijn we onder leiding van Arendina naar Lage Vuursche gereden waar we de dag hebben afgesloten met het eten van overheerlijke pannenkoeken in het restaurant de Vuursche Boer.

 

 

Verslag: Barry en Arendina
Foto's: Arendina