Wassenaar - Scheveningen v.v.
Zon, zee, strand...

 

...en 19 schoenmaten!

 

Er was eens…een mooie zonnige zaterdagochtend in januari. Van heinde en ver kwamen de Schoenmaatjes naar de Wassenaarse Slag gereden voor de eerste wandeling van het nieuwe jaar. Ook een groepje Hagenezen wandelde deze dag mee, zodat het totaal aantal wandelaars op 19 kwam.
Toen de mooie ochtend al bijna voorbij was, en iedereen zijn auto was kwijtgeraakt met of zonder het betalen van parkeergeld, kwamen de wandelaars binnendruppelen bij restaurant ‘Sankt Moritz aan Zee’. De meesten bezweken voor de verleiding van koffie, apfelstrüdel en/ of warme chocolademelk.

 

 

Nadat we ons moed hadden ingedronken, lieten we de warme kachel achter ons en liepen we het strand op richting Scheveningen. Alle ingrediënten voor een mooie strandwandeling waren aanwezig: zon, zee, strand, schelpen en gezellig gezelschap. Al snel waren de mensen van de kopgroep bij de pier, en toen ook de rest daar gearriveerd was besloten we weer even iets warms of juist iets fris te gaan drinken aan de boulevard.

 

 

Daarna namen we afscheid van een paar Hageneesjes die het niet zagen zitten Den Haag de rug toe te keren, en liepen het strand weer op. Net buiten Scheveningen gingen we de duinen in. Toen ze het eerste duin beklommen hadden plofte de groep vermoeid op de bankjes neer, terwijl Sander en Andries, alle verboden negerend, de bunkers van dichtbij ging bekijken.

 

 

Nadat we allemaal weer een snoepje van Martine hadden gekregen, konden we weer verder. Ook het duinlandschap zag er mooi uit in de laagstaande zon. Op een uitzichtpunt was een vriendelijke natuurfotograaf die wel een groepsfoto wilde maken van de 16 overgebleven wandelaars (inmiddels hadden we alweer een groepslid verloren, die een sluiproute naar de auto had genomen).

 

 

We volgden de schelpenpaadjes, die slingerend langs de vennetjes liepen. Gelukkig viel de afstand toch mee, behalve dan voor degenen die last hadden van blaren. Maar op de berekende aankomsttijd kwamen dan toch uiteindelijk alle wandelaars weer bij het beginpunt aan. Snel andere schoenen aandoen en op weg naar de Pannekoekenhut. De pannenkoek/stamppot/steak smaakte goed en nadat we met wat moeite genoeg geld bij elkaar geschraapt hadden om het restaurant te mogen verlaten vertrok iedereen weer naar zijn of haar huis.

 

 

Verslag: Janet
Foto's: Arjan en Sander