Wandeling in de Biesbosch

 

Tussen de voorbereidingen van hun bruiloft door vonden Wim en Alexandra nog wat tijd om een wandeling te organiseren. Zo bevonden we ons op zaterdagmorgen 24 september in Dordrecht vlakbij het mooie natuurgebied de biesbosch. Wie is "we"? Nou, een aantal van de Schoenmaten een een groot aantal wandelaars van xrds. Arendina zou een "paar" extra mensen meenemen, maar waarschijnlijk bedoelde ze de halve gemeente. ;-) Na even gewacht te hebben op Alexandra begonnen we onder het motto "hoe meer zielen hoe meer vreugd" al snel aan de wandeling. Daarbij gadegeslagen door een kudde schapen die mekkerend voorbij kwamen lopen. Overigens waren er nog meer dieren te zien zoals koeien, zwanen, eenden en vogels.

 

 

De wandeling had veel variatie, de ene keer keer liepen we over een weg door de weilanden, de andere keer liepen we over een dijk en de andere keer liepen we weer in het bos. We hadden tijdens de wandeling mooi weer zodat toen we bij een restaurantje kwamen we op het terras lekker wat konden drinken. Omdat we al een stuk gelopen hadden kwam dat goed van pas!
Toch gingen we al gauw weer op pad omdat we op tijd wilden zijn bij een wokrestaurant in Dordrecht. Het eerste stuk na het restaurantje ging over een grasstrook langs een vaart en daarna kwamen we bij een dijk uit. We hadden de groepsfoto nog niet gemaakt dus vonden we dit een ideaal moment om dat direct even te doen. Na met z'n allen een afrastering, gelukkig zonder schrikdraad, overgeklommen te zijn offerde Martijn zich op om zich helemaal uit de naad te werken om met alle toegeworpen toestellen een foto te maken. :-) Natuurlijk moesten we daarna weer over de afzetting heen wat natuurlijk een ideaal moment is om foto's te maken. ;-)

 


De groep van deze wandeldag

Wat fijn dat het geen schrikdraad was...

Binnenkort een olympische sport

Netjes één voor één

 

Het laatste stuk ging over een smal paadje tussen bomen en hoge struiken door. We lijken de laatste tijd een patent te hebben op echte oerwoed ontdekkingstochten. :-) Daar ontdekte we ook nog een stukje explosieve natuur. Karen wees ons erop dat als de knoppen van de <naam invullen> aanraakte deze opensprongen. Natuurlijk werd dat meteen even getest, dus hoeveel bloempjes er nog uitkomen dit jaar... :-) Ook werden er jeugdherinneringen opgehaald, want wie herinnert zich nog de televisieseries zoals bijvoorbeeld "bush bush", "bassie en andriaan", "pieter post. :-)))

 


Een laaaaaange weg...

Lekker genieten van de vrije natuur zonder
gestoord te worden...toch? ;-)

 

Natuurlijk heb je aan het einde van de wandeling altijd een moment dat je denkt "Wauw, nu zou ik weleens flink wat kunnen eten!". Daar was dit keer perfect voor gezorgd. In het wokrestaurant "Wok of Fame" hadden Wim en Alexandra plaatsen voor ons gereserveerd. Het eten ging er goed in en het was ook erg leuk om te zien hoe dat wokken in z'n werk ging. Die koks zweten zich echt helemaal de wok uit. :-) Als desert konden we ons tegoed doen aan verschillende ijssoorten, erg lekker!!

 


Ik maak het niet te bont, dat eten gaat zo in mijn mond. :-)

 


1x raden wie er gaan trouwen van deze groep ;-)

 


Wie plundert daar de ijsbak?

Wat doet die hand daar boven het hoofd???

Hihi...ja...erg lekker dat ijs en die vruchtjes. :-)

 

Wim en Alexandra, bedankt voor het organiseren van deze wandeldag!!

 

Verslag: Sander
Foto's: Martijn/Sander