Wandeling "De Luistervink"

Rockanje

 

Barrie had voor ons voor zaterdag 20 augustus een mooie wandeling in Rockanje georganiseerd. Op de site www.ontrack.nl had hij wandeling “Luistervink” uitgekozen en de zaterdag voor de wandeling deze route ook al een keer voorgelopen zodat we niet alle kanten op zouden dwalen. Helaas was het ook deze zaterdag weer niet al te lekker weer. Terwijl we om 11:00 uur in hotel “Badhotel” verzamelde stortte de regen naar beneden en werd het zwembad van het hotel weer van de nodige liters water voorzien. Gelukkig was binnen wel alles droog en hadden ze warme dranken zoals koffie, thee en hete chocolademelk. Altijd lekker zo midden in de herfst…ehh…zomer. ;-)
Maar ja, zoals altijd gebeurt was het ook nu plotsklaps weer droog toen we om 12:00 uur naar buiten liepen om aan de wandeling te beginnen. :-)
En we maakten een unicum mee, sinds lange tijd was bijna iedereen op tijd aanwezig zodat we een paar minuten over twaalf aan de wandeling begonnen. Dit was al een lange tijd niet meer voorgekomen. ;-)

 


Een groepsfoto hoort er altijd bij!

Uitspraak van Arendina:
Even de mooie mannen op de foto zetten...

 

Vanaf de parkeerplaats van het hotel doken we vrijwel meteen de duinen in. Onderweg werden veel vakantieverhalen uitgewisseld en wat waren ze verschillend! Barrie was in Ecuador geweest en had daar onder andere meegeholpen om een pastorie te bouwen, Andries had veel gefietst in Frankrijk en helaas weinig gewandeld, Karen zat in Spanje en heeft genoten van het strand en de vele bezichtigingen en zo waren er nog meer leuke verhalen! Ook de meegenomen foto’s waren erg leuk om te zien.
Onderweg weken we nog even van de route af om de zee te kunnen zien, alleen jammer dat we aan de overkant alweer de oever zagen… Het weer nodigde ook niet echt uit om te gaan zonnen dus liepen we al snel weer verder.
Na enige tijd kwamen we langs een binnenmeer met de naam “Het brede water” waarin veel vogels aanwezig waren.

 


Het Brede Water

De Schoenmaten in actie

Veilig droog in z'n huisje

 

Na hier ook even pauze gehouden te hebben gingen we weer op pad en kwamen we na enige tijd via een klein uitstapje bij het bezoekerscentrum van het gebied met vlakbij een terrasje. Natuurlijk konden we dat niet overslaan en zaten we al snel aan de cola, bier, thee etc. en sommigen konden de verleiding van de appeltaart ook niet weerstaan. Welke sjansactie Jan Willem met de serveerster uitgehaald heeft weten we niet, maar wel had hij met afstand het grootste stuk appeltaart van allemaal…

 


Even kijken bij "Het Brede Water"

Geen salamimethode maar een appeltaartmethode...

Altijd gezellig zo'n terras

 

We bleven niet al te lang zitten want we moesten nog een aardig stuk lopen. De vegetatie en de paadjes veranderen wel flink in vergelijking met het eerste gedeelte van de route. Hoewel “pad”??? Het pad was soms niet meer dan een strookje van 20 cm waar het in vergelijking met de rest wat meer platgetrapt was dan daarnaast. De vegetatie verraadde ook al dat deze route niet vaak gelopen wordt.
Rond kwart over vijf kwamen we weer bij het badhotel aan na van een aantal afscheid genomen te hebben reden we naar het eethuis in Rockanje waar we lekker gegeten hebben. Helaas hadden ze geen ijs maar een snackbar iets verderop kon ons daar wel blij mee maken. Daarna gingen we allemaal weer richting huis.

 


Dit keer geen poema maar berenklauwen

Wie deze foto wazig ziet heeft teveel besjes op :)

Nederlandse bush bush

 

Barrie, bedankt voor het organiseren van de wandeling!

 

Verslag: Sander
Foto's: Sander