De schoenmaten op Poema jacht!!


NS wandeling
Nijverdal --> Holten

 

Nog net voordat voordat er veel schoenmaten op vakantie gingen hadden we nog een wandeling gepland staan. Gerda had een mail rondgestuurd om de 25ste de NS wandeling van Nijverdal naar Holten te lopen. Laat het nou heel de week fantastisch zomerweer zijn en net "onze" zaterdag het kletteren van de regen met het nodige onweer erbij! Het had heel de nacht al gegoten van de regen maar helaas hield dit overdag niet op. De weg stond gewoon blank van de regen. Normaal gesproken hoort het eigenlijk heel de week wat minder weer te zijn en als de schoenmaten gaan lopen een stralende dag te worden. Maar ja, dit keer hadden we toch een beetje pech hoewel het wel weer droog werd toen we gingen lopen, dat weer wel natuurlijk... Sander was daar helemaal blij om omdat hij vanuit een erg zonnig en warm Helmond vertrokken was en dus geen jas bij zich had en pas onderweg te maken kreeg met regenbuien. Had ik al gezegd dat het in het zuiden altijd erg lekker weer is? ;-)

Om half elf zouden we verzamelen, maar geheel in lijn met de vorige wandelingen liep dat ook dit keer ietsje uit. Heeft er al iemand een wekker uitgevonden die met je meedenkt en je gewoon uit bed blijft rinkelen zolang je er na de als eerste ingestelde tijd nog niet uit bent? :-))
Gelukkig was het in de tussentijd droog geworden en vertrokken we vanaf het station in Nijverdal voor de wandeling. In het begin moesten we nog even een stukje door de stad maar al gauw kwamen in een prachtig bosgebied terecht. De natuur blijft mooi, zelfs als het zwaarbewolkt is!Na een poosje gelopen te hebben kwamen we bij een mooi uitzichtpunt waar we even pauze hielden om wat foto's te nemen en om wat te eten.

 


Zo, even pauze

Prachtige natuur

 

Natuurlijk moest er ook nog even een groepsfoto gemaakt worden! De wandelgroep van vandaag ziet er best eensgezind uit, hè? Maar schijn bedriegt... Bij het volgende plaatje staan de mannen van het gezelschap druk te overleggen wie van de groep opgeofferd gaat worden voor het geval we de poema tegen het lijf lopen. Het jagersinstinct en de beschermingsdrang van de moderne man is niet iets om over naar huis te schrijven: de pijnlijke uitkomst van het debat is namelijk dat ze vinden dat er een vrouw opgeofferd moet worden, omdat mannen doorgaans in de minderheid zijn.... Dat is vandaag trouwens niet te merken!

 


De poemajagers


Wie offert er zich op?

 

Tijdens deze pauze maakte Karen ons nog attent op een bonte specht die een boom een het kraken was. Helaas ging de specht al snel aan de andere kant van de boom verder en zagen we hem/haar niet meer. Na een vruchteloos overleg over wie er opgeofferd moest worden liepen we maar weer door. Onderweg werden nog even de laatste vakantieplannen besproken en degene die al snel op vakantie gingen hadden er gelukkig al volop zin in!
Opnieuw kwamen we weer bij een mooi uitzichtpunt waar vandaan je een mooi uitzicht over het gebied had. De kemphanen van de groep, de ons wel bekende Andries en Sander, hebben een nieuwe manier gevonden om hun strijd voort te zetten, dit keer in de vorm gegoten van een paalgevecht.

 

 

Ondertussen proberen Karen en Manuel een wat sierlijker versie van het paalvechten uit, paaldansen zullen we het maar noemen...
De mensen die het vandaag wat rustiger aan doen genieten van de mooie vergezichten van de Holterberg. van het educatieve van het moment of van zomaar een stilleven op de grond.

 


Paaldansen...

 


Even lekker relaxen

 


Rara...wie weerspiegelt daar in het bord? :-)

 Een hoogtepunt in het landschap

Het blijft mooi!

Stilleven

 

Na weer een stuk gelopen te hebben kwamen we alweer bij het eindpunt van de wandeling. Na snel wat kaartjes gekocht te hebben voor de terugreis naar Nijverdal vlogen we al snel het terras op voor een ijsje! Dat hadden we wel verdient vonden we. Terwijl sommigen tevreden nagenieten van de fijne wandeling en voldaan op het terras aan hun ijsje likken proberen anderen het sportieve gehalte van de dag nog wat op te krikken met het demonstreren van hun buikspieroefeningenconditie, kort samengevat: machogedrag...

 


Tsjonge, waren de ijsjes niet lekker ofzo???

 


Het lijkt er niet echt op...

 


Ah gelukkig! Eindelijk weer blije gezichten!!

 


De nieuwe paus?

 


Hé, ik zie een mier tussen de stenen!

 


Ja, ik zie 'm ook

Brrr...bijt ie niet?

 

Wachten op de trein is ook zo vervelend dus gingen we op het station zelf ook nog rustig door met de oefeningen. Bankjes werden niet gespaard en de rest van de mensen op het perron had ook weer wat om te kijken. Die oefenden weer met hun gezichtsspieren wat resulteerde in heel verbaasde en vrolijke gezichten. :-) Op de terugweg kwamen we nog door Wierden city, de geboorteplaats van één van onze opperhoofden (Arendina) van de Saas Grund vakantie. Nadat we weer aankwamen in Holten wisselden we van schoenen en vertrokken we naar het restaurant wat gereserveerd was. Ook zouden we daar Barrie ontmoeten die speciaal voor het eten naar Nijverdal was gekomen! Hierbij wil ik hem dan ook nomineren voor de "Schoenmaat van het jaar 2005" award! :-) Daar aangekomen vielen we midden in de WK (-20) voetbalwedstijd tussen Nederland en Nigeria. Aangezien we al zagen dat er penalties genomen moesten worden en de overgrote meerderheid van de schoenmaten nou niet bepaald voetballiefhebbers zijn verkastte we al snel naar een rustige ruimte. Dat bleek al snel een slimme zet want natuurlijk verloor Nederland de penaltyreeks. Als we dat hadden zien gebeuren was de eetlust waarschijnlijk al vrij snel weg geweest... Niet echt handig, zeker niet omdat we in dit restaurant maar uit liefst twee dinerkaarten ons eten konden samenstellen!
Na het eten vertrok iedereen weer naar huis, nu met droog weer!

 

Verslag: Ellemieke/Sander
Foto's: Ellemieke