Struinen over de Strabrechtse Heide

 

 


Nieuw fris groen

 

De weerspellingen voorspelden niet veel goeds, maar zoals zo vaak klopte ze –ditmaal gelukkig- weer eens niet en vertrokken we zaterdag 14 mei met een zonnetje vanuit Helmond naar Someren, naar de Strabrechtse Heide voor een mooie wandeling. Met 13 personen waaronder 4 introducés (welkom!) kwamen we bij de parkeerplaats aan waar vandaan we de wandeling begonnen. Onderweg zijn we dit keer ook niemand kwijt geraakt, een unicum! ;-)

 


Schoenen aan...

en gaan!

 

Na vanaf de parkeerplaats de provinciale weg overgestoken te zijn kwamen we al direct in het bos waar de bewegwijzering van de wandeling goed stond aangegeven, altijd makkelijk! Na eerst een stuk langs een beekje gelopen te hebben kwamen we na de volgende afslag al gauw bij de heidevelden en vennen terecht. Wat een mooi gezicht is het als je de bomen in knop ziet, alles in fris groen erbij staat en je hier en daar prachtig bloeiende plantjes ziet!

 


Wacht even! Jij gaat een foto van mij maken? Dat kan ik van jou ook hoor! :-)

Hoeveel groentinten zouden er hier op de foto staan?

Wat was het weer mooi weer!

 

Bij een mooie ven hing een mooi balk waarop we mooi konden zitten…:-) Nou ja, wel heel stil dan want als je met z’n allen op een balkje gaat zitten wil zo’n balkje nog wel eens wat doorbuigen. :-) Zeker als er niet vier kleine kleutertjes maar een stelletje ruige outdoorjongeren op gaat zitten. ;-)

 


En nu allemaal stilzitten a.u.b.!! :-)

Nog maar 1 stapje naar voren... ;-)

 

Maar te lang zitten is ook niet goed dus gingen we al snel weer op pad. Martijn had lolly’s meegenomen vanwege zijn verjaardag die de wandeling nog aangenamer maakte. Ennuh…wat kregen we op een dag na een jaar geleden ook alweer tijdens een wandeling? Juist lolly’s! In mei leggen alle vogels een ei maar de schoenmaten houden het die maand blijkbaar liever bij lolly’s. :-)

 


Even een korte pauze...

maar daar gaan we al weer!

Ven nummer zoveel...

 

Nadat Andries veel energie uit een lolly had gezogen werd het weer tijd voor de ondertussen beruchte sprint. Andries was overduidelijk op revanche uit want hij had zelfs zijn schoenen erop aangepast. Hij had zijn Meindls ingewisseld voor lage schoenen want ja, als je al 4x verloren hebt dan wil je blijkbaar je Meindls zelfs even missen…. Ondergetekende had gewoon zijn hoge schoenen aan want tja, wie verwacht er nou dat Andries zijn Meindls thuis laat. :S Nu wordt het even pijnlijk om het verslag verder te typen…diepe zucht…maar goed…het eindresultaat was dus dat Andries maar liefst beiden keren won. Andries, toch van harte gefeliciteerd!! :-)

 


Even een streepje trekken

Start!!!

Hoezo fanatiek?

 

Een stukje verderop kwamen we bij een mooie ven terecht met een zandstrandje. Ideaal dus voor een pauze!

 


Een mooie ven...

...om even pauze te houden...

...en om omheen te rennen...hijg...pufff..zucht...plof

 

Eerder dan eigenlijk verwacht was de wandeling alweer afgelopen. Omdat we iets later vertrokken dan gepland was er gekozen voor de wandeling van 13km i.p.v. 17km. Dit was geen probleem omdat we in de serre van het restauarant lekker eerst wat konden drinken en zodoende gingen we om 18:15 uur aan tafel. En wat zagen we daar…als we een kwartiertje eerder hadden besteld hadden we 33% korting gekregen! Niet dat je daar even attent op gemaakt wordt door het restaurant als je daar al een uur zit… Sterker nog, toen we vroegen of we alsnog korting konden krijgen was het antwoord een duidelijke nee. Toen we vertelde dat dit nou niet echt een aanbeveling was om nog een keer terug te komen kregen we zelfs te horen dat het maar de vraag was of ze ons nog wel terug wilden hebben. Hoe bedoel je “brabantse gastvrijheid”? Nee Hoijse Hoeve, een dik minpunt voor jullie en jullie hoeven ook niet meer bang te zijn dat we nog een keer terug komen want dat zullen we absoluut niet meer doen!!! Van alle restaurant die we hebben gehad scoort dit restaurant met afstand het slechts van allemaal!

 


Even weer wat energie bijtanken

En nog wat relaxen voor we weer naar huis gaan

 

Na gegeten te hebben werd het weer tijd om afscheid te nemen en weer richting huis te gaan. We kunnen terugzien op een gezellige wandeling met mooi weer. Tot de volgende keer!

 

Verslag: Sander
Foto’s: Martijn/Sander