De Schoenmaten glibberend over het pad van de Wiericke route...door weer en wind en wind en wind...

 

Jaaaaa...zaterdag 12 februari was het dan eindelijk weer zover! We konden eindelijk weer eens lekker gaan wandelen! Voor deze zaterdag had Conny de wandeling geregeld en had ze de Wiericke route (16km) uitgekozen. Een gedeelte van deze wandeling ging over een gedeelte van de oude NS wandeling.

Nadat we allemaal binnengedruppeld waren, sommige letterlijk vanwege de regen, was het nog even onzeker of de wandeling wel door zou gaan. dit omdat de weersvoorspellingen voor die dag niet veel goeds beloofden en het heel de morgen al hard regende en daarbij de erg harde wind niet te vergeten. Conny had al eten, drinken en spelletjes in huis gehaald zodat we ons ook binnen prima zouden kunnen vermaken. Maar ja, we zijn een wandelgroep en met een recordopkomst van 15 personen kan je het eigenlijk niet maken om binnen te blijven hè. :-) Ook verschenen even later Menno en de zon zodat we na snel wat gedronken te hebben om 12:30 toch maar het knusse huis van Conny verlieten om naar de beginplek van de wandeling te rijden. Tenminste...rijden...Karen en Sander begonnen de eerste meters van de rit met glijden. De berm bleek toch wat steiler af te lopen en wat gladder te zijn dan we voorzien hadden toen we de auto's daar parkeerde. ;-)) Mede met hulp van Andries kregen we de auto's toch op de weg en konden we op pad. Na een korte rit parkeerde we de auto's in Haastrecht en na snel de wandelschoenen aangetrokken te hebben begonnen we onder leiding van Conny aan de wandeling.

 


Even de route in...ehh...uit mijn hoofd leren...

 


Be aware voor onze eigen wandelstier!

 


Wind??? Ik voel niks hoor...

 


Wat nou koud? Een diepvriescel, da's pas koud!!!

 


Zie de wind waait door de bomen...ehh...haren

 

Al vrij snel nadat we onderweg waren begon het alweer te regenen maar dat mocht de pret niet drukken! Ondanks dat we alweer een kleine twee maanden geleden de laatste wandeling hadden gehad had iedereen alweer van alles meegemaakt. Zo gaan we definitief niet wandelen in Zwitserland, is Conny druk bezig met de voorbereidingen voor haar bruiloft en zijn meindlbroeders Andries en Sander er achter gekomen dat er nog meer claimende factoren in het leven zijn dan alleen secondelijm. ;-)) Maar Andries en Sander laten zich dus echt niet als huismussen achter de geraniums zetten!! Dat komt na ons 70ste misschien wel een keer... ;-)
Bijna halverwege de wandeling werd het tijd om even op te warmen in een plaatselijke sportkantine want de harde wind in combinatie met de regen zorgden ervoor dat we het toch wel wat frisjes kregen. Gelukkig helpt een beker warme chocolademelk met slagroom of een kop thee daar heel goed tegen. Onder het genot van "fantastische boem boem boem muziek" ahum..., werden we weer wat warmer en liepen we na het afrekenen weer de storm in. De regen was gelukkig even weg en zelfs de zon liet zich nog even zien!

 


Onverwachts maar toch...de zon!!!

 


Door de tuin met de twee honden

 


Kan het Hollandser?

 

Aan het einde van de wandeling namen we afscheid van Karen, Jacquelien en Menno en reden we naar Vlist waar we Arendina en Monique mochten verwelkomen bij het eetcafé waar we gingen eten. Het eten bij het eetcafé was best goed wat na zo'n wandeling door weer en wind natuurlijk erg welkom is! Tijdens het eten werd gelijk besloten dat Andries en Rob de volgende wandeling organiseren en Sander de wandeling in april.

 


Allemaal druk luisterend naar Wim

 


En de andere kant van de tafel

 


Helemaal in de wolken van Wim

Nee, ik heb vandaag niet in de wind gelopen

 

Na lekker gegeten te hebben gingen we met de ruitenwissers aan allemaal weer richting huis. Nog maar een paar weekjes tot de volgende wandeling. ;-)

Conny, bedankt voor het organiseren van deze wandeldag!

 

Verslag: Sander
Foto's: Sander