NS wandeling Oldenaller

 

 

Voor zaterdag 14 november had Ellemieke een mooi NS wandeling in Nijkerk uitgezocht. Het was even zoeken naar het station vanwege het ontbreken van ook maar één enkel P+R bordje (gemeente Nijkerk???). Nadat we toch allemaal aanwezig waren begon de wandeling onder een strakblauwe lucht en een fel schijnende zon, dit in tegenstelling tot de meest onheilsspellende weersvoorspellingen en de vele buien die sommige onderweg naar Nijkerk op hun (auto)dak gehad hadden. Het eerste gedeelte van de tocht liep nog door de woonwijk maar als snel kwamen we tussen de weilanden te lopen en liepen we het bos in. Vanwege de vele herfstkleuren was dit natuurlijk prachtig om te zien!

 

 

Na al een flink stuk gelopen te hebben kwamen we bij een picknicktafel waar wat gegeten en gedronken hebben. Menno bleek een doos met krakelingen bij zich te hebben die lekker smaakten, de krakelingen dus... ;-))Terwijl we daar zaten werden we ingehaald door een andere groep wandelaars waardoor Andries (terecht!) opmerkte dat je in de bergen heel snel zou opstaan en vlug zou gaan lopen om de wandelaars voor te blijven... Niet dat andere bergwandelaars er altijd lang van konden genieten dat ze vooraan liepen met een stel op hol geslagen Nederlanders achter zich. ;-) Even na vieren begon het wat te druppen wat even later overgang in een klein buitje. Doordat de zon ook al verdween werd het al vlug koud en werd het verlangen naar het warme restaurant aan het eind van de tocht een stuk groter. Terug bij het NS station werden de wandelschoenen snel omgewisseld voor allerdaagse schoenen en werd er besloten naar het restaurant toe te lopen omdat het vrij dichtbij was. Op het parkeerterrein zelf konden we nog genieten van Wim zijn parkeerkunsten. En dan zeggen dat vrouwen niet kunnen parkeren... ;-))

 

 

In het restaurant was het lekker warm en werd er volop genoten van het eten en drinken. Niet dat we daardoor compleet stil vielen want de meest uiteenlopende onderwerpen werden besproken. Misschien dat er zelfs komende zomer wel een wandeling in Zwitserland in zit! ;-) Rond kwart over acht liepen we weer terug naar de parkeerplaats bij het station waarna we allemaal weer richting huis gingen.

Ellemieke, bedankt voor het organiseren van deze wandeling!

 

Verslag: Sander
Foto's: Wim en Sander