NS Wandeling
Dieren - Rheden

 

Op zaterdag 4 september was onze eerste wandeling nadat de meesten op vakantie waren geweest. Met een opkomst van maar liefst 14 personen was dit meteen de drukst bezochte wandeling tot nu toe! Bewapend met een goed humeur en véél vakantiefoto's vertrokken we om iets voor twaalven vanaf station Dieren. Al snel hadden we de woonwijk achter ons gelaten en liepen we door het bos richting de Carolinahoeve. Onderweg kwamen we nog wat koeien tegen waarvan er minstens eentje in feeststemming verkeerde. :)

 


"Moooohhh...ik ben een feestkoe"

"En dat links is dan mijn kleinkind...zucht..."

 

Bij de Carolinahoeve aangekomen bleken de koeien niet de enige dieren in de buurt te zijn... Bij de tafels zag het zwart/geel van de wespen en al snel besloten we dat het ondanks het erg mooi en warme weer het beter was om binnen de pannekoeken op te eten. Een paar bleven er buiten om foto's te bekijken. De schommel in de speeltuin werd uitgebreid getest door Andries die het voor elkaar kreeg dat onze gast (Alexandra) hem wilde duwen.

 

 

Na lekker gegeten en uitgebreid foto's bekeken te hebben gingen we weer wandelen. Het doel was het bezoekerscentrum bij de Posbank. Bij het bezoekerscentrum was er de gelegenheid om de drinkvoorraad weer wat bij te vullen die door het warme weer vrij snel slonk. Daarna liepen we ongeveer honderd meter verder naar een grote monumentale stenen bank die daar in 1928 geplaatst is ter ere van de heer Pos, de toenmalige voorzitter van de ANWB. Daar vandaan heb je een prachtig uitzicht over de heidevelden die er rondom liggen. Uiteraard is dit ook de ideale plek voor een groepsfoto.

 


Linksboven zit onze gast Alexandra die we vaker hopen te zien!

 Even lachen naar het vogeltje...

M: "Kijk eens wat voor spierballen ik heb!"
E: "Wauw!!! Indrukwekkend hoor!"

Jaja...ook hier groeit de Campanula! Dank je Conny! ;)

 

Nadat we genoten hadden van het uitzicht gingen we verder de heidevelden op. Al snel werd duidelijk wie er nou eigenlijk de leiding had en het tempo bepaalde!

 


Follow me hikers!!!

Wat is er nou fijner dan door zo'n mooi gebied te lopen!

 

En tja, van wandelen krijg je trek en wat is er dan leuker om met z'n allen naar een restaurant te gaan! Bij de plaatselijke chinees hadden ze nog plek voor 14 knorrende wandelaars en al gauw had een ieder zijn/haar plaatje gevonden. De ober kwam al snel met een geniaal voorstel voor een lopend buffet. Nee, het eten was niet zo bedorven dat het wegliep, integendeel! Maar wij moesten ondanks dat we al 12km gewandeld hadden naar ons eten toe lopen. Niet dat we daar moeite mee hadden want het rook al geweldig! Na het voorgerecht (soep) werden de borden dan ook al snel gevuld met allerlei gerechten.

 


Genieten is een kunst die wij ook zonder te lopen kunnen beoefenen"Grrr...Zei je wat piepkuiken?""Smaakt het Andries?"

"Ja hoor, alleen even kijken of er geen vlieg in zit...">

 

Rond kwart voor negen vonden we het wel welletjes en gingen we allemaal weer richting huis. Buiten werd er nog even nagepraat over de wandeling en werd er ook al direct gesproken over een volgende wandeling! Hou dus de agenda in de gaten! Be continued...

 

Verslag: Sander
Foto's: Sander