Een verslag van de wandeling van 27 maart 2004

 

Nadat het de afgelopen dagen nogal nat was geweest hadden we op zaterdag 27 maart gelukkig droog weer met daarbij een stralend zonnetje. En tja, dan ga je als wandelaar natuurlijk ook stralend aan je wandeling beginnen! :)
Zoals afgesproken zouden we elkaar ontmoeten bij het station in Steenwijk. Op een klein voorvalletje van Andries, Rob en Sander na, die naar een verkeerde dame hadden gefloten, en die daar prompt een rood hoofd van kreeg en ineens erg verlegen lachend het trio aankeek, kwamen we alle 11 braaf binnen druppelen...

 


Daarna reden we braaf achter Andries aan richting Uffelte. En nee, dit keer zijn we hem niet kwijtgeraakt. :)
Na de auto's geparkeerd te hebben liepen we richting het Holtingerveld, waar we direct al bijna een paar pre historisch uitziende beesten tegenkwamen. Trouwens...hoe lang zouden die er 's morgens over doen om hun haar te kammen???

 

Deze blijkbaar netjes opgevoede dieren lieten ons zonder problemen passeren. En wat gebeurt er als je lekker in de natuur aan het wandelen bent? Juist, je krijgt een rammelende maag, en om nou geen geluidsoverlast te veroorzaken in het verder stille gebied gingen we maar snel een boterhammetje eten, waarbij die boterham met gebakken ei en ham van Menno ondergetekende even deed watertanden. :)

 

 

En ja hoor, na een aantal kilometers lopen kwam dan eindelijk onze beloning in de vorm van het zien van een aantal hunebedden. Ondanks onze leeftijd bleek dat je hier ook als jong volwassen prima op kunt spelen. :)
Ennuh...waren die twee dames die elkaar op de middelste foto in de weg zaten nou niet dezelfde als die van het beruchte kussengevecht in de berghut afgelopen zomer? (2003) ;))

 

Nadat een vriendelijke mevrouw een groepsfoto van ons had gemaakt vonden we het wel weer tijd om te gaan wandelen, en zo belandde we ongeveer 300m verderop op een terrasje. ;)
Voor velen was dit hun eerste terrasje van het jaar, een gedenkwaardig moment dus...
Oh ja, het lijkt niet alleen alsof sommige het wat fris hebben op de foto, dat is ook zo. :)
Gelukkig zijn we echte bikkels...! ;)


 

Na het terrasje moesten we toch echt weer gaan lopen en zo kwamen we al snel weer bij de auto's aan. Vlakbij de parkeerplaats was nog een schapenstal aanwezig waar we natuurlijk ook even gingen kijken!

 

 


Zo, en dan nu eerst een bavaria!

 


Kijk mam, we staan op de foto...blaat blaat!!!

 

Download hier een filmpje van de schapen incl. geluid!
Klik 1x met de rechter muisknop op onderstaande link en kies "Doel opslaan als..."
Klik hier om het filmpje op te slaan (3,21Mb)

 

Nadat we de schapen verder een fijne dag hadden toegeblaat gingen we op weg naar Dwingelo, waar we in een restaurantje onze dag afsloten.


 

Evelyn en Andries, bedankt voor het organiseren van deze dag!!


Verslag: Sander
Foto's: Sander